, Automotive

Som tidligere spekulert, kommer elbil og privatleasing til å bli de største bidragene i markedet innenfor leasing. Når den fremtidige transporten beveger seg bort fra fossilt brensel er det åpenbart at leasingbransjen er klar for store endringer i nærmeste fremtid. Her er faktorene som vil definere fremtidig leasing av bil i 2020.

OEMs beveger seg mot elbiler

Det er to hovedfaktorer som gjør at bilprodusenter aggressivt fokuserer på leasing av elbiler. Det første er at avskrivningsverdien for elbiler er høyere enn for biler som har forbrenningsmotor. Derfor vil leasing gjøre at kunden slipper å bekymre seg for lav pris ved fremtidig videresalg. Det andre er at leasing vil gi kunden mulighet til å oppgradere elbilmodellen, i og med at nye modeller vil bli presenterte med jevne mellomrom.

Mer attraktivt med privat leasing

I og med at antallet førstegangskjøpere av bil øker, tilpasser OEMs sine forretningsmodeller for å passe bedre til den nye gruppen bilkjøpere. Det å lease en bil har blitt populært hos den yngre befolkningen siden fordelene gjør det enklere å ha en bil samtidig som man får faste utgifter hver måned, og de uforutsette kostnadene minsker.

Eldre biler får nytt liv

Et flertall av leasingfirmaer, blant annet Orix, LeasePlan, Arval og Ally bruker eldre biler i leasingen sin da det potensielt kan resultere i høyere marginer. Selv om det er noen bekymringer angående driftskostnadene i å vedlikeholde eldre biler, er disse firmaene veldig opptatte av å holde kostnadene nede ved å forbedre teknologien som forutser vedlikeholdskostnader.

SME leasing

En av de største forandringene innenfor leasingbransjen er skiftet i tilnærmingen til firmaene med bilflåteleasing. Tidligere rettet de seg kun mot de store selskapene, mens nå retter de seg også mot de små og mellomstore. Frem til nå har denne sektoren vært helt uberørt, så dette skiftet har skapt et flertall av nye muligheter.

Mobility as a service (MaaS)

Mobility-as-a-service gir hard konkurranse til leasingbransjen. Innovative mobilitetsmodeller blir tatt i bruk i de store markedene takket være fleksible løsninger, og dette kan lokke noen kunder bort fra leasing.

 

 

Bilabonnement blir populært

De enkle og kundetilpassede rammene bilabonnement tilbyr har skapt stor interesse hos kundene i nyere tid. Initiativet hos noen store OEMs som Ford´s Canvas, Cadillac´s Book, Porsche´s Passport, Care by Volvo and Hyundai´s Ioniq Unlimited sier noe om potensialet disse store aktørene ser i bilabonnement. Tjenesten gir kunden friheten til å bytte kjøretøy mer regelmessig, samtidig som kostnadene er fleksible avhengig av kjøretøyet. I tillegg ser det ut som at kunden er veldig fornøyd med å ikke måtte binde seg til ett og samme kjøretøy over en lenger periode.

Digitalisering

Digitaliseringen påvirker alle bransjer og industrier, og bilbransjen er ikke et unntak. Leasingfirmaer vil fortsette å utnytte digital transformasjon for å øke fortjenestemarginene og samtidig forbedre sin kundeopplevelse. Blockchain-teknologien forventes å bli en stor katalysator i revolusjonen av leasingbransjen. Dataanalyser kommer også til å spille en stor rolle, da den gjennomsnittlige bilen genererer ca 60GB data i timen. Det å analysere all denne informasjonen på best mulig måte kommer til å være viktig sånn at man kan tilby så gode tjenester som mulig.

Digitalisering kommer til å fortsette med å endre og utvikle leasingbransjen, med alt fra workshop management programvare til sanntidssporing av kjøretøyene, da fler og fler kjøretøy vil være en del av det tilkoblede biløkosystemet i 2020.

AutoFacets er banebrytende når det gjelder å tilby tjenester av verdensklasse innenfor leasing-og leiebilbransjen. Vi tilbyr alt fra fleet management til plattformer for veihjelp, alt du kan tenke deg. Kontakt oss ved eventuelle spørsmål, eller mulige samarbeid i leasing- og leiebilbransjen eller bilbransjen generelt.

Divyang Pandya

Divyang Pandya is the AVP Business Development and a technology enthusiast at Gateway Digital AS. With his rich experience and expertise, he contributes towards establishing Gateway Digital as the ideal partner for Digital Transformation. To know more, connect with him on LinkedIn and Twitter.

Leave a Reply